A magyar családvédelem erőteljesebben jelenjen meg az EU-ban és az ENSZ-ben

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében meghirdette a családvédelmi akciótervet, amellyel tovább erősödik hazánkban a családok anyagi támogatása. De mennyiben jelenik meg ez a fajta családbarát hozzáállás az európai képviselőink szavazataiban vagy az ENSZ képviseleteinken? Sikerül-e a következő európai parlamenti ciklusban erőteljesebben fellépni, hogy ne sodorjon el minket is a gender ideológia mindent elsöprő hulláma?
Fontos, hogy a házasság és a család védelme megjelenjen az európai és más nemzetközi fórumokon is. Az Európai Unió tagállamaként feladatunk, hogy példát mutassunk a házasság és család intézményének megerősítésében más országoknak is, hiszen minden társadalom alapvető egysége a család, a család alapja pedig a férfi és a nő közötti életszövetség. Ez nem hungarikum, a természet rendje mindenhol érvényes, még ha nem is vesznek róla tudomást.
Az Európai Unió individualista szemléletű, a tagállami hatásköröket semmibe vevő döntéshozói olyan kultúrát ültetnek el a kontinensünkön, mely a házasság erődítményének lerombolását és a család intézményének fellazítását célozza. Az Európai Bizottság alelnöke, Franz Timmermans kiterjesztené az azonos neműek házasságának elfogadását minden tagállamra, az Európai Parlament képviselői melegpárti csoportosulásba tömörülnek, az Európai Bíróság főtanácsnoka pedig „elavultnak” tartja az egy férfi és egy nő szövetségén alapuló házasságot. Az európai parlamenti képviselőink a család értékének prioritását, egyfajta „family mainstream-et” kellene, hogy képviseljenek. Az utóbbi években nem minden döntésben jelent meg az itthon egyre erősödő családközpontú politikai hozzáállás, ahogyan a szavaztok is mutatják. Előfordul, hogy képviselőink fontos szavazásokon nem jelennek meg, vagy, ha ott is vannak, nem szavaznak, esetleg nem a magyar családpolitika irányvonalával egyezően szavaznak.
Küldje el Ön is levelünket Orbán Viktor miniszterelnöknek és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, amiben együtt kérjük, hogy a következő parlamenti ciklus képviselői fokozott figyelemmel kövessék a család és a házasság intézményét érintő kérdéseket és képviseljék az Unióban és az ENSZ-ben az itthon természetesnek gondolt értékeket! Továbbá fogjanak össze olyan uniós tagállamokkal, melyek szintén alkotmányos szinten védik a házasságot!
Az Egyesült Nemzetek Szervezetében (ENSZ) hazánk többnyire az Európai Unióval együtt szavaz. Fontos, hogy a tagállami hatáskörbe tartozó kérdésekben (házasság, család, születendő élet) saját nemzeti értékeinket követve, és ne az EU úthengerének megadva szavazzanak delegációink. Itt kiemelten fontos a gender fogalom tisztázása, ami a magyaroknak főképp még mindig kizárólag a férfira és a nőre utal, de amint kitesszük a lábunkat az országból, már a sokféle nemi identitást takarja. Nyomatékosan kérjük, hogy a definíciókat egyértelműsítsék, öntsenek tiszta vizet a pohárba, ha genderről, nemi identitásról vagy szexuális és reproduktív egészségről és jogokról van szó!
Nemcsak a magyaroknak, de egész Európának szüksége van bátor, életigenlő és családbarát döntésekre. A petíció aláírásával Ön is elküldi véleményét a miniszterelnöknek és a külgazdasági és külügyminiszternek. Ha szeretne a levélhez kapcsolódó fejleményekről tudni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

https://www.citizengo.org/hu/168589-magyar-csaladvedelem-jelenjen-meg-az-eu-ban-az-ensz-ben