Utcai demonstrációkkal kísért családkonferencia Rómeó és Júlia városában

A napokban részt vettem Veronában a Családok Világkongresszusán, ahol a családvédelem szakemberei és az erre elhivatott politikusok gyűltek össze, hogy átsöpörjön Európán „a változás szele”, ahogyan a rendezvény szlogenje is sugallta. A változás szele azonban viharos hangulatot teremtett a rendezvény körül.

Az állítólag csupán toleranciát, mások elfogadását hirdető hangok olyan szintre alacsonyodtak, ami már-már az orwelli Állatfarm hangulatát idézte: a tolmácsokat és a szállásadó hoteleket lajstromba vették, majd kérték őket, hogy ne szállásolják el a konferencia vendégeit.

A rendezvény szervezőit „neofasiszta gyűlöletkeltőknek”, az ide érkező résztvevőket „középkori lúzereknek”, „fundamentalista katolikusoknak” bélyegezték. Így jár az, aki ma Európában ki meri mondani, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik.

Na de kik és hogyan szólaltak fel ezen a „melegellenesnek”, „abortuszellenesnek” és „feministaellenesnek” titulált konferencián? Ezt a három jelzőt rögtön cáfolta is többek között két felszólaló a színpadon: Giuseppe Cruciani homoszexuális rádiós műsorvezető és Mária Glória, Thurn und Taxis hercegnéje kiálltak a véleményformálás szabadsága mellett, amit a politikai korrektség nevében elnyomnak például az utcán demonstráló szivárványszínűek vagy a sajtó egyes képviselői. Cruciani meleg életstílusa nem annyira klappol a családkongresszus irányával, mégis eljött, hogy hitet tegyen a szólásszabadság mellett. Thurn und Taxis hercegné – aki az abortuszpárti és progresszív feminista Hillary Clinton személyes jóbarátja – annak idején szélsőséges költekezései és életvitele révén vált ismertté és kapta a „punk hercegnő” és „TNT hercegnő” beceneveket. Ma már a család egységéért is fellépő katolikus aktivistaként és szegényeket segítő filantrópként él. Szerinte „a Nyugat ideológiája a valódi veszély ma, ami ellen nem fegyverekkel kell harcolni. A társadalmat átideologizálták, és a csoportnyomás hazugságba taszítja az embereket, akik négyszemközt egyébként ugyanazt gondolják, mint mi” – fogalmazott a szókimondó hercegnő.

Amíg odakint a rohamrendőrök gyűrűje védte az épületet, és a sajtó képviselői a bejáratnál provokáló kérdéseket tettek fel az arra járó külföldi résztvevőknek a bevándorlásról, a homoszexualitásról vagy az abortuszról, addig az épület termeiben górcső alá vették a családügy aspektusait. A demográfiai válságról, a család és a születés előtti élet jogi védelméről, az iskolai és otthoni nevelésről, a közoktatásba beilleszthető párkapcsolati nevelésről, a nők méltóságáról és a gyermekek jogairól tartottak előadásokat szakemberek, és kamatoztathatták tudásukat a jelenlévők. A különböző kontinensekről és kultúrákból érkező előadók perspektívájából, friss felmérésekkel és statisztikákkal alátámasztva tágíthatták látókörüket a résztvevők.

Hiszen ma már ki kell mondani a nyilvánvalót, és be kell bizonyítani, hogy a gyermekeknek családban, anyával és apával a legjobb felnőni; hogy a szülők mint első számú nevelők jogai nem csorbíthatók; és a társadalom alapvető sejtje a család, ami egyben a gazdaság motorja is.

A változás szele elérte Európát, és egyre többen érzik ennek erejét.

A teljes cikkért kattintson a Képmás.hu oldalra:

https://kepmas.hu/utcai-demonstraciokkal-kisert-csaladkonferencia-romeo-es-julia-varosaban

Hozzászólás