Hírek

Levél az Európa Tanácshoz

Áldozatvédelem és nővédelem igen, gender ideológia nem!

Több sebből vérzik az Isztambuli Egyezmény –

Miután Magyarország mellett Szlovákiában és Bulgáriában is egyre több aggály merült fel a kormányok részéről az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban, az Európa Tanács próbálja megmagyarázni a dokumentum kérdéses részeit. Igyekeznek elgördíteni az akadályokat a ratifikálás elől, de ez mindaddig valószínűleg sikertelen lesz, amíg át nem írják az egész Egyezményt. Ehhez ugyanis törölni kellene a gender ideológia elemeit, nem beszélve a férfiak mint elkövető, a nők mint áldozat kategorizálásról.

Az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatos levelünkhöz itt csatlakozhat:

http://citizengo.org/hu/159542-aldozatvedelem-igen-gender-ideologia-nem

Levelünk az Európa Tanács ügyvezető titkárához ide kattintva érhető el.

Egyenesen az ENSZ-ből

Az ENSZ Nőügyi Bizottságának 62. ülésszakán vagyunk. Bizonyos kérdések, mint a vidéki nők helyzetének javítása, a nők és férfiak közötti egyenjogúság megerősítése, a gyereklányok kiházasításának megszüntetése vagy a női nemi szervek megcsonkításának tilalma mindenki által támogatott célok.

Más témákban már nincs ilyen nagy egyetértés. Egyes nyugati országok már teljesen megfeledkeznek a magzat élethez való jogáról. Az abortuszt “preventív” jelleggel használják, arra hivatkozva, hogy megakadályozzák a gyermekvállalással járó lelki és fizikai megpróbáltatásokat, betegségeket. Egy olyan előadáson vettem részt az ENSZ New York-i székházában Dánia szervezésében, ahol a születendő gyermekről szó sem esett, nemhogy az ő élethez való jogáról, fizikai valóságáról a várandósság alatt. Kizárólag a nők (a születendő leánygyermekek kivételével) jólétéről és boldogságáról beszéltek.

Egy másik előadáson, amit a Szentszék szervezett, más volt a helyzet. A Down-szindrómás gyerekek életéről, az ő kiteljesedésükről beszélgettek. A meghívottak között volt egy Down-szindrómás szépségkirálynő-jelölt és egy Down-szindrómás kislány édesapja, aki rendőrként “szolgálta és védte” gyermeke és a többi születendő gyermek ügyét.  Éles hangon bírálta korunk méhen belüli népirtását.

A tárgyalóteremben a delegációk között az egyik legnagyobb vitát a szexuális nevelés kérdése indította el. A párkapcsolati válságok, a széttöredező családok és a demográfiai helyzet szükségessé teszik, hogy az iskolai környezetben is tanuljanak a gyerekek a párkapcsolatokról és a családról. De nem mindegy, hogy milyen formában. Az ENSZ által támogatott szexuális nevelési programok bizony igencsak túllőnek a célon és olyan tananyagot erőltetnének az iskolára, amivel a legtöbb szülő nem ért egyet. Ehhez kapcsolódóan egy demonstráció is szerveződött az UNICEF székháza előtt.

Összességében úgy tapasztalom, hogy szűkül a radikális feministák mozgástere, kevesebben vannak a korlátlan abortuszt támogató vagy az LMBT emberek reproduktív jogaiért (nemi átalakító műtétek, béranyaság, stb.) harcoló civilek. Kevesebben, de itt vannak, és erőteljes nyomást gyakorolnak a különböző országok delegációira. De itt vagyunk mi is, hogy felnyissuk a tárgyaláson részt vevők szemét az UNESCO és a WHO által támogatott nevelési programok visszásságaira és képviseljük a születendő és megszületett gyermekeket, a családban élő vagy erre törekvő nőket és férfiakat, és keresztény értékeinket.

Én, Te, Ők rövidfilmek az örökbefogadásról

A youtube-on is elérhetők már azok a rövidfilmek, melyek az örökbefogadás három különböző perspektíváját mutatják be. Az első filmet, mely egy fiatal lány útját mutatja be az örökbeadásig vezető úton, néhány nap alatt több ezren tekintették meg.

Kismama

Nem kisebb az érdeklődés egy roma származású fiatalember életét bemutató rövidfilmre sem, amivel a készítők tabukat döntögetnek, előítéleteket rombolnak le a társadalomban.

Peti

A harmadik rövidfilm egy olyan nagy családot mutat be, ahol három Down-szindrómás gyermeket nevelnek. A családi kapcsolatokból fonódó megtartó hálóra példa ez a film.

Orsi