A fogyatékosság nem lehet oka az eutanáziának

A fogyatékosság sohasem lehet alapja egy emberi élet közvetett vagy közvetlen kioltásának – nyilatkozták az ENSZ szakértői, akik aggodalmukat fejezték ki az asszisztált öngyilkosságok növekvő számát látva.

Támogatni szeretne minket?

Védjük együtt a házasság és a család intézményét!  Segítse Ön is munkánkat! 

Legyen mindenkinek teljes az élete!

Amikor a „kegyes halálként” csúfolt gyakorlatot már nemcsak a menthetetlenül beteg, életük végén járó emberek esetében alkalmazhatják – nem mintha ez ő életük szándékosan kioltható lenne – hanem bárkin, akiről saját maga vagy más kimondja, hogy élete „értéktelen” vagy „hasztalan”, a jog rossz útra téved. Ez a nézet intézményesíti és törvényesíti a fogyatékosellenességet és egyértelműen sérti az ENSZ ilyen irányú egyezményében foglaltakat.

A szakértők nyilatkozatukban arra is kitértek, hogy a fogyatékosság nem teher vagy emberi deficit, hanem az emberi lét egyik aspektusa. Az államnak kötelessége az emberi jogok előmozdítása, beleértve az élethez való jogot mindenki számára.

A Kossuth Rádió Az Este című műsorában ezekről az élethelyzetekről beszélgettünk Steinbach Évával február 3-án. https://mediaklikk.hu/musor/az-este-hazigazda/

https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=26687&LangID=E

További cikkek

Szobor az életért

Martin Hudacek alkotása, a "Meg nem született gyermek szobra" a világ minden táján segít a nőknek és családjuknak a múlt sebeinek feldolgozásában
Tovább

váratlan élet

Nem vagy egyedül. Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, nem vagy egyedül ebben a világban. Van kiút a mostani helyzetből, megtaláljuk együtt a megoldást a problémákra. Elindult egy pici élet, a gyermeked élete, rajtad múlik, hogy ki lesz belőle.
tovább

Támogatni szeretne minket?

Védjük együtt a házasság és a család intézményét!  Segítse Ön is munkánkat!